Bonitet i procena rizika

Sa našim ekskluzivnim poslovnim informacijama imate mogućnost da pravilno proceniti Vaše klijente, proceniti poslovne rizike i mogućnosti – na domaćem i inostranom tržištu.

Dozvolite nam da proverimo Vaše klijente i poslovne partnere

Da li znate tačno kakva je ekonomska situacija vaših poslovnih partnera i klijenata? Da li tražite rešenja koja vaše poslovne odluke postavljaju na sigurnu osnovu? Uz naše ekskluzivne poslovne izveštaje imaćete priliku da pravilno procenite svoje postojeće i nove klijente, kao i da procenite poslovne rizike i mogućnosti - na domaćem i inostranom tržištu.

Pratićemo vas kroz ceo poslovni proces - od pronalaženja, preko upravljanja novim i postojećim kupcima, pa sve do obrade. Sa našim širokim spektrom aktuelnih informacija, omogućićemo vam da steknete odlučujuću prednost u znanju iz svih važnih oblasti. Bilo da se radi o kreditnim informacijama, opštim podacima kompanije, analizi, iskustvu plaćanja ili praćenju - imamo optimalno rešenje za sve vaše potrebe.

Creditreform-Bonitaet-Unternehmen-950x503.jpg

Proverite bonitet preduzeća i pratite njegovo poslovanje

Odgovoritćemo na pitanje koliko je preduzeće solventno u obliku naših informacijskih proizvoda, koji se kreću od kratkog do detaljnog izveštaja. Želite li da pratite preduzeće tokom dužeg vremenskog perioda? Možemo Vas informisati o svim važnim promenama koje se dogode kod Vaših kupaca.

Creditreform-Unternehmensinformationen-950x503.jpg

Zatražite podatke o preduzećima i analize

Da li želite da osigurate kvalitet podataka o vašim klijentima? Naša informativna služba kompanije vam pruža potpuno ažurne informacije. Da li želite da procenite rizike i precizno odredite potencijal prodaje? Pružamo vam analize drugih kompanija i precenjujemo situaciju.

Precizna procena: bonitetni indeks Creditreform-a

Naš indeks kreditnog rejtinga omogućava brzu i direktnu procenu solventnosti, a samim tim i solventnosti kupca ili poslovnog partnera. Za proračun se koristi širok spektar informacija, koje se sortiraju po važnosti i kombinuju u ukupnu vrednost (u obliku trocifrenog broja). Na osnovu karakteristika – to uključuje industrijski rizik, način plaćanja, promet, kreditno mišljenje, broj zaposlenih ili situaciju sa porudžbinama – kvantifikujemo procenat verovatnoće neplaćanja. Indeks kreditnog rejtinga može imati vrednost od 100 do 500 ili 600. Ovo odgovara spektru između odlične solventnosti i nesposobnosti za plaćanje. Ovo će vam dati dobru procenu kompanije koju tražite i možete odlučiti o sledećim koracima.

Konstantno razvijamo metodu izračunavanja indeksa kreditnog rejtinga. Koriste se sofisticirane metode matematičko-statističke analize. Uzimaju se u obzir strukturne promene u ekonomskom domenu, kao i verovatnoće neizvršenja obaveza u pojedinim tržišnim segmentima.

Kvaliteta podataka: informacije za Vaš uspjeh 

Bez zdrave osnove nije moguće odlučiti koji je odnos sa kupcima dugoročno isplativ, a koji rizičniji. Da bismo vam pružili optimalnu podršku, podatke prikupljamo iz brojnih izvora i svakodnevno ih proveravamo da li su ažurni i kvalitetni. Naši izvori uključuju: Javni registri kao što su Poslovni registar ili Registar dužnika. Pored toga, tu su i izvori kompanije, odnosno bilansi stanja i godišnji izveštaji, iskustva u plaćanju i pisani upiti dobavljača. Našu ponudu zaokružuju ekskluzivni izvori Creditreforma, koji sadrže podatke o analizi bilansa stanja, obradi potraživanja, sopstvenom iskustvu u plaćanju klijenata i procedurama naplate. Stalno i kontinuirano istraživanje naših stručnjaka na licu mesta takođe obezbeđuje integritet baze podataka.

Prednosti: šta govori nama u korist?

  • Pouzdana procena solventnosti
  • Najviši nivo kvaliteta I ažurnost podataka
  • Bonitetna izvješća o stranim poduzećima
  • Rešenja prema Vašim potrebama
  • Savet i lični kontakt
  • Sigurnost i zaštita podataka

Obrazac za kontakt