NAPLATA POTRAŽIVANJA SA CREDITREFORM-OM

Neplaćeni računi mogu brzo dovesti vlasnike poduzeća u tešku situaciju. Ovde možete saznati kako se možete zaštititi od neplaćanja računa.

Sveobuhvatna rešenja za upravljanje Vašim potraživanjima

Ako važan klijent plaća Vaše račune sporo ili uopšte ne plaća, to može značiti da imate mnogo toga u igri. To je zato što dospela potraživanja znače više posla, kašnjenja, neizvesnost u odnosima s kupcima i mogući uticaj na ostatak poslovanja. Takođe uključuje mere kao što su formiranje i slanje podsetnika i prikupljanje uplata. Novac u potraživanjima ili hartijama od vrednosti može da utiče na Vašu finansijsku situaciju – nije neobično da dovedu do uskih grla likvidnosti.

Da li želite da upravljanje svojim potraživanjima učinite efikasnijim, brzo naplatite račune ili započnete proces legalne naplate? Savetujemo Vas lično i podržavamo odgovarajućim rešenjima za naplatu potraživanja: od slanja opomena i naloga za naplatu, naplate potraživanja u zemlji i inostranstvu do praćenja odluka o izvršenju i šire.

Kakva god da je Vaša situacija – mi imamo rješenje

Creditreform-Auslandsinkasso-950x503.jpg

Angažovanje stranih agencija za naplatu

Da li je Vaš dužnik u inostranstvu? Vaša potraživanja prikupljamo širom sveta zahvaljujući našoj međunarodnoj mreži. Poznajemo poslovnu kulturu specifičnu za državu, pravni sistem i govorimo jezikom Vašeg dužnika.

Kada kupci ne plaćaju: Rešenja za naplatu dugova i upravljanje potraživanjima

Naša rešenja štede vreme i novac i uvek su prilagođena Vašim potrebama. Sa Vama transparentno koordiniramo mere i procese i pokrećemo korake koji obećavaju najveći uspeh. Ukoliko upozorenja ne dovedu do željenog rezultata, podržavamo Vas u vansudskim i sudskim postupcima i pratimo Vas tokom celog procesa. Na taj način obezbeđujemo da svaki pojedinačni slučaj ispitamo sa pravne tačke gledišta i da ga brzo primenimo. Pregled naših usluga:

 • Smanjenje opterećenja Vašeg računovodstva i poslovnih procesa
 • Sistem prilagođen Vašem poslovanju
 • Smanjenje neplaćenih računa i osiguranje likvidnosti
 • Naplata otvorenih potraživanja / prepiska sa dužnikom
 • Sprovođenje koordinisanih mera naplate duga
 • Bezbednosni nadzor bez rizika troškova
 • Ciljano sprovođenje
 • Veće šanse za uspeh
 • Naplata stranih potraživanja
 • Profesionalno i ozbiljno upravljanje štetama
 • Pravedan tretman dužnika i transparentnost prema poveriocima

Sve iz jednog izvora: od vansudske naplate do izvršenja

 • Vansudska naplata potraživanja

  Većina procesa naplate potraživanja se odvija van suda, odnosno bez advokata. Cilj je jasan: brza naplata potraživanja bez velikih troškova i velikog truda za Vas. Naši stručnjaci će se direktno baviti Vašim slučajem i ispitati ekonomsku situaciju Vašeg dužnika. Zatim šaljemo opomene u pisanoj formi, telefonom kontaktiramo dužnika, dogovaramo iznose i mogućnosti plaćanja.

 • Sudska naplata potraživanja

  Ukoliko vansudske mere ne donesu rezultate, sledeći korak je sudski postupak koji ćemo pokrenuti na Vaš zahtev. Unapred ćemo ponovo ispitati dužnika kako bismo tačno utvrdili da li ima smisla da pokrenete sudski postupak. Ako je to slučaj, pratićemo Vas na putu od pokretanja sudskog postupka, pa sve do rešenja. Iskustvo pokazuje da mnogi dužnici plaćaju kada dobiju nalog za izvršenje.

 • Izvršenje

  Ako ni nalog za izvršenje nije doveo do željenog uspeha, sledi sudski proces i konačno izvršenje. Ispitaćemo koje opcije će Vam biti najkorisnije, odnosno koje će postići željeni uspeh. Pored toga, dopisivaćemo se sa sudovima i advokatima.

 • Praćenje presude

  Ako se presuda ne može izvršiti, mi ćemo i dalje biti uz Vas i pratiti Vašeg dužnika. Potvrda o Izvršenju vrijedi 30 godina - ako se u tom razdoblju promeni financijsko stanje dužnika, dogovorit ćemo se o ponovnim pokušajima izvršenja.

Obrazac za kontakt